21.11.11 г.

,,Кралицата на попа?''

Така и така стана дума за музика, може би е време да поместя първата биография в сайта си.Мисля да се хвърля в дълбокото с Луиз Вероника Чиконе.Така наречената кралица на попа, по известна като Мадона е родена в Бей Сити, щата Мичиган, на 16. август 1958.Да, точно така, тя е зодия Лъв.Шокирани ли сте?
Бащата на Мадона е  син на италиански емигрант, а майка й има френско-канадски корени.Певицата се определя като италиано-американка и израства в католическа атмосфера.
Майка ѝ умира на 31-годишна възраст от рак на гърдата, а господин Чиконе се жени повторно за камериера, която е наел.
Бащата държи всичките му деца да ходят на уроци по музика. След като прекарва няколко месеца в изучаване на пианото, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с курсове по балет.В уилище Мадона е пълна отличничка и участва в мажоретния състав.Под въздействието на своя учител по танци (Кристофър Флин), Мадона изоставя следването и само след един семестър в Мичигабския университет се премества в Ню Йорк, за да търси успех като танцьорка. Учи модерни танци при легендата Марта Греъм.( По-късно ще се запознаете и с нейната невероятна биография)
Марта Греъм


През 1979 Мадона изостава танците и решава да се занимава с музика. До 2000 година тя успява да издаде 7 албума, от който най известни стават 1984 - Like а Virgin, 1989 - Like а Prayer и 1992 - Erotica.(първият албум на Мадона, който носи стикер с надпис "Родителски контрол")



Промотирането на "Like a Virgin" е първият път, когато Мадона експериментира с имиджа си - това експериментиране става запазена марка за кариерата ѝ. Докато в годините на "Madonna"-ерата, певицата прави по-танцувални песни, включващи синтезатори и ако външният ѝ вид е по-скоро "улично-хлапашки", то в периода на "Like a Virgin" имиджът ѝ е по-чувствен, наподобяващ сексуалния упадък на Лолита
 Вече на 42, Мадона издава албума "Music" през 2000 г. Албумът е комерсиален и е добре приет. Той е и най-успешния и от 2000 г. насам албум.Чрез него певицата изоставя религиозните и сексуални теми и набляга на купонджийския дух като смесва денс, поп и хаус музика.
 Поредният й албум - "American Life", издаден през 2003 г , бива заклеймен от критиката в САЩ. албумът е сериозна критика към американския начин на живот, включително склонността на американците да обожествяват звездите си. Много критици я наричат двулична, защото оплюва култа към звездите, на който дължи славата си. Следвайки традицията да скандализира когато представя нов албум, г-жа Ричи заснема видео клип към заглавната песен "American Life", в който хвърля запалка под формата на граната в скута на двойник на американския президент Джордж У. Буш. Клипът обаче е свален от ефир в същия ден, в който излиз.


През 2004 г според пресата, Мадона приема името Естер (Esther), с което я наричат кабалистите. Това ѝ решение, както и имиджът ѝ, са повлияни от засиленото ѝ увлечение по Кабала.
 След ,,American life'' Мадона издава още 2 албума;2005 - Confessions on a Dance Floor ,2008 - Hard Candy.

 През годините Мадона има главни и епизодични роли в 19 филма, за изпълненията си в които получава негативни отзиви от критици и фенове. Изключение прави може би единствено "Евита", за които през 1996 година получава "Златен глобус" за главна женска роля в мюзикъл.
  Най-продаваната книга на Мадона е "Секс", отпечатана в над 1.4 млн. бройки, по 50 долара всяка. Но докато в нея  основното изразно средство са снимките, то впоследствие певицата се изявява и като писателка, като има седем книги, в които описва различни детайли от свои турнета, концерти и филми.

През 2003 г. Мадона изненадващо се изяви и като авторка на детски книга. Нейният дебют в този жанр "Английски рози" беше преведена на 50 езика и намери над 600 000 купувачи.

Личният живот

През 1985  година,  се омъжва за популярния актьор Шон Пен. Четири години по-късно следва скандален развод заради домашен тормоз.

Шон Пен

След това около личния й живот няма особен шум, докато не идва 1996 година и новината, че ще роди дете от личния си треньор Карлос Леон.На 14 октомври 1996 г. тя ражда Лурдес Мария Чиконе Леон, или накратко - Лола. Следват няколко мимолетни връзки, около които няма особен медиен шум, но скоро гръмва новината, че Мадона е гадже с нашумелия продуцент Гай Ричи. През 2000 година им се ражда син на име Роко. Сватбата е на 22 септември същата година.
Твърди се, че именно оказаният натиск върху режисьорът да я включи в своите проекти, и то в главни роли, е причина за пропукването на семейната идилия и последвалия развод през септември 2008 година. Преди това обаче през май двамата осиновяват малавийчето Дейвид, акт, който също поражда вълна от протести. През юни тази година, след четиримесечна съдебна битка, върховният съд на Малави позволи на Мадона да осинови и момиченцето Мърси Джеймс.
Според последните слухове най-новото гадже на 51-годишната певица е бразилският манекен Хесус Лус, който може да и е син със своите 21 години.



И въпреки всичко това, Мадона си остава кралицата на попа.Скандална, оригинална,талантлива, забележителна и незабравима.

"Възбужда ме идеята да правя любов с жена, а други жени и мъже да ни гледат“ признава Мадона. Тя твърди, че не вярва в представата за двете половинки, които цял живот се търсят и накрая се срещат. За нея човекът е бисексуален по природа. Тя неведнъж надълго и нашироко разказва за своята приятелка от ученическите години Сандра Бърнхард. „Страхотна мацка, една от малкото ми истински приятелки и една от много малкото жени, които наистина могат да ме вземат. Тя е дръзка жена в най-истинския смисъл на думата. Повечето момичета се крият под завивките на кушетките си, когато мастурбират или са с друго момиче, а ние... ние просто не се криехме и така викахме, че плашехме всички наоколо. Когато двете със Санди отидохме в шоуто на Дейвид Летърман, не беше ясно как точно ще се развият нещата. Санди започна да играе играта „ние сме гаджета” и аз просто се включих. Знаете, обичам да се е...ам с хората. Всъщност разбрах, че всички са доста по-толерантни към лесбийките, отколкото към мъжете-гейове.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар